pondělí 4. září 2017

ŠVESTKOVÉ CHUTNEY






Suroviny:


1 kg švestek
30 g cukru
1 rovná lžička soli
3 stroužky česneku
1 lžíce mletého horčičného semínka
půl lžičky mletého hřebíčku
1 lžíce čerstvě mletého pepře
chilli paprička (případně mleté chilli, obojího podle odolnosti organismu)
100 ml portského vína
1 lžíce balsamica




Postup:

Švestky vypeckujeme a na velmi mírném ohni svaříme tak, abychom zredukovali přebytečnou tekutinu. Tyčovým mixérem je rozmixujeme dohladka (případně propasírujeme), přidáme prolisovaný česnek, na jemno nasekané chilli a všechny ostatní ingredience a opatrně provaříme, aby se spojily chutě (pozor na připálení). Hotové chutney plníme stejně jako všechny ostatní omáčky a marmelády do čistých, vyvařených sklenic, které zavíčkujeme, otočíme na hlavičku a necháme stát do úplného vychladnutí, aby víčko chytlo.

Další recept na chutney, cuketové, najdete TADY.













Žádné komentáře:

Okomentovat