pondělí 4. září 2017

ŠVESTKOVÁ NUTELLA




Suroviny:

2 kg švestek
500 - 700 g cukru (podle chuti)
3 vrchovaté lžíce kakaa holandského typu
100 g hořké čokolády (60% a více)
4 lžíce rumu
pár kapek vanilkového extraktu, cukru nebo semínka z jednoho vanilkového lusku

Postup:

Švestky vypeckujeme, vhodíme je do hrnce a svaříme podobně jako povidla - sváříme je na velmi nízkém ohni tak dlouho, dokud se objem tekutiny, kterou pustí, nezmenší alespoň o polovinu. Tenhle krok je důležitý, jinak bude výsledný produkt příliš tekutý, a dáme si ho maximálně tak do jogurtu. Základ je během vaření potřeba trochu hlídat, aby se nepřipaloval. Po svaření ho rozmixujeme tyčovým mixérem dohladka. Poté ho dochutíme rumem, vanilkou, přidáme cukr a teprve potom i kakao a čokoládu. Krátce provaříme, aby se spojily chutě (pozor, čokoláda má větší tendenci se připalovat), a horkou nutellu plníme do čistých, vyvařených sklenic, ještě horké je zavřeme a postavíme na hlavičku, aby chytlo víčko.



Žádné komentáře:

Okomentovat