sobota 15. dubna 2017

BERÁNEK Z TVAROHU


Jeden beránek už na Popelčinu je. Z třeného těsta. Tenhle je díky tvarohu a většímu množství másla o něco vláčnější a mokřejší. Speciální péči ovšem vyžaduje při vyklápění. Nechte ho předtím trochu prochladnout a i potom s ním zacházejte opatrně. Úplně nejlíp uděláte, když s ním budete manipulovat až po úplném vychladnutí, aby se vám nerozlomil.



Suroviny:

200 g hladké mouky
150 g moučkového cukru
2 lžíce vanilkového cukru (jak na domácí se můžete podívat TADY)
200 g másla
250 g tučného tvarohu
4 celá vejce
1 balení prášku do pečiva

Postup:

Formu dobře vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou (přebytečnou mouku důkladně vyklepneme, aby potom vyklopeného beránka nehyzdila). Vejce s cukrem vyšleháme do pěny. Postupně k němu za stálého šlehání přidáváme rozpuštěné a prochladlé máslo a tvaroh. Když je směs nadýchaná a hladká, zašleháme postupně i mouku s práškem do pečiva. Těsto rozetřeme do formy (pozor na vzduchové bubliny hlavně v čumáčku) a pečeme v troubě rozehřáté na 160 stupňů 45 - 60 minut podle velikosti formy. Jestli je beránek upečený poznáme za pomocí špejle, kterou zapíchneme do těsta. Když vyjde ven suchá, je hotovo.


Žádné komentáře:

Okomentovat