Suroviny:
500 g hovězího masa (použila jsem nekompaktní části z vysokého roštěnce)
500 g čerstvých hub (přibližná váha po svaření) nebo 4 hrsti sušených
1 velká cibule
100 ml červeného vína
1 lžíce másla
1 lžíce sádla
pepř, sůl, lžička mletého kmínu, nové koření, bobkový list, jalovec (používám mleté, přibližně půl lžičky od každého), 1 malý stroužek česneku
Postup:
Cibuli nakrájíme nadrobno a v hrnci na rozpáleném sádle ji osmahneme dohněda. Maso nakrájíme na menší kostky, přihodíme k cibuli a důkladně ho zatáhneme. Přidáme kmín a prolisovaný česnek, krátce orestujeme a přilijeme víno, které necháme odvařit. Teprve poté přidáme ostatní koření a sůl a všechno zalijeme vodou tak, aby bylo maso ponořené. Dusíme pod pokličkou na mírném plameni tak dlouho, dokud maso nezměkne. Poté omáčku zredukujeme podle potřeby (nezahušťujeme) a ke konci v ní necháme rozpustit lžíci másla. Podáváme s dušenou rýží, širokými nudlemi nebo domácími noky.
Dobrý den, jsem tady dnes poprvé, hledala jsem daňové inspirace a musím říct,že je tady u vás moc hezky. Ty fotky jsou překrásné! A recepty zajímavé. Budu se ráda vracet. Gratuluji a držte se! Lenka
OdpovědětVymazatDobrý den
Vymazata to jste mě moc potěšila! Ráda Vás tu zase někdy potkám. :-) Ať se vám tu líbí dál!
P