Suroviny:
350 g polohrubé mouky
150 g másla
200 g cukru
100 ml mléka
4 celá vejce
prášek do pečiva
vanilkový cukr
kůra z poloviny citronu
lžička mletého hřebíčku
Postup:
Všechny suroviny dáme do mísy a utřeme je společně v řídké těsto (máslo si předtím rozpustíme a necháme ho prochladnout).
Formu vymažeme máslem a vysypeme moukou. Naplníme ji těstem. Těsto během pečení vyběhne, takže nemusí být úplně plná, stačí lehce pod okraj. Dáváme pozor, aby se nám především v čumáčku nevytvořila vzduchová bublina, těsto přidáváme ze začátku radši po lžicích. Rozhrneme do krajů, především do oušek, aby o ně beránek během pečení nepřišel. Pečeme v předehřáté troubě na nižší až střední teplotu podle velikosti beránka, propečení kontrolujeme špejlí.
Pokud se vám těsto nevejde do jedné formy a budete péct na víckrát, doporučuji ho před každým dalším použitím pořádně promíchat, abyste vyhnali vzduchové bubliny, které se tvoří tím, že v těstě pracuje prášek do pečiva.
Žádné komentáře:
Okomentovat