Suroviny:
štika
2 lžíce másla, kapka oleje
4 lžíce hladké mouky
pepř, sůl
brambory
1 lžíce másla, kapka oleje
4 snítky rozmarýnu (nebo lžička sušeného)
pepř, sůl
Postup:
Brambory podélně rozkrájíme na čtvrtiny a ve slané vodě je předvaříme do poloměkka. Slijeme a na pánvi s rozpáleným máslem a olejem (olej zabrání přepalování másla) je společně s pepřem a rozmarýnem osmažíme dozlatova. Porce ryby omyjeme a osušíme papírovou utěrkou. Z obou stran je osolíme a opepříme, obalíme v mouce a ihned vkládáme do rozpáleného tuku, aby mouka nezvlhla. Opékáme zprudka z každé strany přibližně tři minuty tak, aby se mouka osmažila dokřupava a můžeme podávat.
Žádné komentáře:
Okomentovat