pondělí 27. dubna 2015

KRŮTÍ MASO S CELEREM NA KARI


Suroviny: 

300 g krůtího masa ze stehna
2 stonky řapíkatého celeru
1 velká cibule
1 jarní cibulka (nebo kousek pórku)
2 lžíce oleje
1 lžička bramborového škrobu
pepř, sůl, půl lžičky drceného kmínu, dvě lžičky kari

Postup:

Cibuli nakrájíme na proužky a na rozpáleném oleji ji necháme zesklovatět. Přihodíme dohněda zatáhnout maso, poté na kousky nakrájený celer a na kolečka pokrájenou cibulku, kmín, zarestujeme, přidáme zbytek koření, osolíme a na mírném ohni dusíme přibližně 15 minut do změknutí. Škrob rozmícháme v malém množství vody a za stálého míchání ho krátce zavaříme do směsi. Podáváme s oblíbenými těstovinami.




Žádné komentáře:

Okomentovat