300 g hladké mouky
250 g sádla
200 g moučkového cukru
dále pak kakao, skořice či jiné koření podle chuti
Postup (obecně o cukroví si prosím přečtěte TADY):
Ze všech suroviny vypracujeme těsto, které zabalíme do fólie a necháme přes noc odpočívat v lednici. Druhý den z něho tvarujeme malé kuličky, které na plechu jemně zmáčkneme a uprostřed tvoříme malé důlky (třeba obrácenou vařečkou). Pečeme v troubě vyhřáté na 200 stupňů dorůžova.* Po vychladnutí plníme důlky pikantní marmeládou, kterou necháme do druhého dne zaschnout.
* Pokud chcete do koláčků použít kakao, doporučuji oddělit si těsto na dva tři koláčky světlé, změřit si čas při pečení do zrůžovění a použít ho i na kakaové (nejjednodušší a navíc efektní je upéct ho půl napůl :-) ). Nezapomeňte, že čím více kakaa použijete, tím spíš budou mít koláčky tendenci se připalovat.
Sádlové koláčky je třeba péct rychleji na prudší teplotu, aby se neroztekly. S těstem se bude pracovat nejlépe, pokud bude ještě studené a před samotným pečením je dobré dát plech s vytvarovanými koláčky na půl hodiny do chladu, aby šlo těsto studené i do rozpálené trouby.
Sádlové koláčky je třeba péct rychleji na prudší teplotu, aby se neroztekly. S těstem se bude pracovat nejlépe, pokud bude ještě studené a před samotným pečením je dobré dát plech s vytvarovanými koláčky na půl hodiny do chladu, aby šlo těsto studené i do rozpálené trouby.
Žádné komentáře:
Okomentovat