Suroviny:
Těsto:
260 g hladké mouky
80 g moučkového cukru
vrchovatou lžíci kakaa holandského typu
150 g jemně mletých ořechů
150 g másla
1 celé vejce
lžičku mleté skořice, 2 - 3 lžíce rumu
Náplň:
150 g másla
150 g moučkového cukru
150 g jemně mletých ořechů
2 žloutky
podle chuti kakao
(a nebo použijte odlehčenou variantu krému, recept najdete TADY)
Postup (obecně o cukroví si prosím přečtěte TADY):
Mouku, cukr a kakao prosejeme do mísy. Přidáme zbylé sypké suroviny včetně pomletých ořechů a koření a promícháme. Poté přidáme na plátky nakrájené máslo, vejce a rum a rukama vypracujeme hladké těsto. To necháme přes noc odpočívat v lednici.
Druhý den jím ve velmi tenké vrstvě plníme ořechové formičky tak, aby uprostřed zůstala prohlubeň na krém. Pečeme v předehřáté troubě na 150 stupňů přibližně 10 minut. Cukroví vyklápíme ještě horké a po vychladnutí ho plníme krémem a slepujeme k sobě.
Žádné komentáře:
Okomentovat