neděle 21. prosince 2014

MANDLOVÉ SLZIČKY



Suroviny:

Těsto:

250 g hladké mouky
120 g moučkového cukru
150 g mandlí
250 g másla
mletá citronová kůra

Náplň:

80 g másla
50 g moučkového cukru
80 g mandlí

(a nebo použijte lehčí krém nastavený moukou, recept najdete TADY)

Postup:

Mouku a cukr prosejeme do mísy, přidáme na jemno nastrouhané mandle, citronovou kůru a změklé máslo a rukama vypracujeme kompaktní těsto. To zabalíme do potravinové fólie a necháme ho do druhého dne odpočívat v lednici. Poté ho vykrájíme na co nejtenčí plát a vykrajujeme z něho slzičky, které pečeme v troubě rozehřáté na 150 stupňů dorůžova. Po vychladnutí je slepujeme krémem z utřeného másla, cukru a mandlí, poléváme čokoládou a zdobíme půlkou sloupnuté mandle.





Žádné komentáře:

Okomentovat