Suroviny:
600 g hladké mouky
300 g moučkového cukru
3 celá vejce
150 g čerstvého zázvoru
2 lžíce medu
lžička sušené citronové kůry
1 balení prášku do pečiva
Postup (obecně o cukroví si prosím přečtěte TADY):
Zázvor oloupeme a nastrouháme na jemném struhadle (tvrdou dřeň, která nám zbude, zalijeme horkou vodou a uvaříme si čaj :-) ). Sypké suroviny dáme do mísy a důkladně je promícháme. Přidáme vejce, med a zázvor a vypracujeme tuhé a nelepivé těsto, které necháme v lednici rozležet do druhého dne.
Válečkem vyválíme cca 4 mm silnou placku, ze které vykrajujeme libovolné tvary a pokládáme je na máslem vymazaný plech. Cukroví na plechu necháme ještě přibližně půl hodiny odpočívat a poté ho pečeme v troubě předehřáté na 150 stupňů do růžova. Po upečení každý kousek na plechu posuneme, aby se nepřilepil a po vychladnutí ukládáme do krabice.
Zázvorky je třeba nechat dobře uležet, proto je pečeme s dostatečným předstihem (přibližně měsíc předem).
Žádné komentáře:
Okomentovat