Hřebíčky jsou cukroví s krásnou vůní hřebíčku (jak jinak), takže jestli ho máte rádi stejně jako já, určitě se do něj pusťte. Na recept jsem narazila úplně náhodou (na originál se můžete podívat TADY) a okamžitě se do něj zamilovala. Přiznám se, jsem estét, cukroví se mi nejvíc líbí na pohled. A i když není celý hřebíček navrch třeba úplně praktický, rozhodně se mu nedá upřít, že je efektní. :-)
250 g hladké mouky
80 g moučkového cukru
100 g strouhané hořké čokolády
1 vrchovatá lžíce kakaa
50 g ořechů
220 g másla
1 celé vejce
1 lžička prášku do pečiva
2 lžičky mletého hřebíčku
2 lžíce medu a trochu rumu na potření
celý hřebíček na ozdobení
Mouku, cukr a kakao prosejeme do mísy. Přidáme zbylé sypké suroviny včetně pomleté čokolády a ořechů a promícháme. Poté přidáme na plátky nakrájené máslo a vejce a rukama vypracujeme hladké těsto. To necháme přes noc odpočívat v lednici a druhý den ho rozválíme na placku cca 4 mm silnou a vykrajujeme z ní libovolné tvary, které zdobíme celým hřebíčkem. Pečeme v předehřáté troubě na 150 stupňů cca 20 minut (podle trouby) a upečené potíráme medem rozpuštěným v rumu.
Žádné komentáře:
Okomentovat