No dobrá, zas až tak úplně domácí není, to si nebudeme lhát. Leda byste si vyrobili domácí jogurt (do toho se jen tak někdo nepouští) a domácí majonézu (což ovšem až tak složité není). Minimálně se vám ale tenhle recept / nerecept hodí v případě, že vám kupovaná tatarka zrovna dojde a vy se o ní nechcete ošidit. Funguje to ovšem jen případě, máte-li na ní zrovna doma potřebné suroviny. Jeskyně ale bývá zpravidla dobře vybavená, a tak máme "domácí" tatarku poměrně často.
Suroviny:
1 střední cibule
2 - 3 kyselé okurky (zkrátka v poměru 1 : 1 k cibuli)
pepř (sůl)
majonéza
bílý hustý jogurt (ideálně Choceňský)
Postup:
Cibuli a okurky nakrájíme na jemno a v misce je smícháme s jogurtem a majonézou (poměry záleží na individuálních chutích, já míchám stejně velkou část od každého). Směs opepříme, případně dosolíme (ale nebývá to třeba) a můžeme zakápnout trochou okurkového láku nebo octem.
Žádné komentáře:
Okomentovat