sobota 15. listopadu 2014

DOMÁCÍ TATARSKÁ OMÁČKA

No dobrá, zas až tak úplně domácí není, to si nebudeme lhát. Leda byste si vyrobili domácí jogurt (do toho se jen tak někdo nepouští) a domácí majonézu (což ovšem až tak složité není). Minimálně se vám ale tenhle recept / nerecept hodí v případě, že vám kupovaná tatarka zrovna dojde a vy se o ní nechcete ošidit. Funguje to ovšem jen případě, máte-li na ní zrovna doma potřebné suroviny. Jeskyně ale bývá zpravidla dobře vybavená, a tak máme "domácí" tatarku poměrně často.

Suroviny:

1 střední cibule
2 - 3 kyselé okurky (zkrátka v poměru 1 : 1 k cibuli)
pepř (sůl)
majonéza
bílý hustý jogurt (ideálně Choceňský)

Postup:

Cibuli a okurky nakrájíme na jemno a v misce je smícháme s jogurtem a majonézou (poměry záleží na individuálních chutích, já míchám stejně velkou část od každého). Směs opepříme, případně dosolíme (ale nebývá to třeba) a můžeme zakápnout trochou okurkového láku nebo octem.





Žádné komentáře:

Okomentovat