pátek 31. října 2014

DOMÁCÍ PIZZA

podle KOKO (a trochu popopelčená). Hned skočte na článek od KOKO, já nejsem ani znalec pizzy, ani její milovník, takže vám tady nebudu (ne)odborně pindat. :-) Jen doporučuji držet se rad v článku uvedených, a to především těch, které se týkají zpracování a odležení těsta. Je to vyzkoušené! Já tentokrát upekla pizzy rovnou čtyři, dvě jsme snědli rovnou a dvě nastudeno posnídali. Člověku to sice dá trochu práce, ale stojí to za to.




Suroviny na 1 pizzu (mně vyšla na talíř o průměru 30 cm):


Těsto:


125 g hladké mouky
50 ml vlažné vody
7 g droždí
půl lžičky soli
půl lžičky cukru krupice
půl lžíce olivového oleje



Sugo:

70 g rajského protlaku
2 stroužky česneku
2 lžíce olivového oleje
bazalka, oregáno, cukr, sůl podle chuti



Náplň:

2 lžíce suga
100 g slaniny
1 větší rajče
1 střední cibule
100 g čedaru

a

2 lžíce suga
100 g šunky od kosti
3 větší žampiony
1 balení mozzarelly (125 g)
cca 10 černých oliv
100 g parmazánu






Postup:

Viz KOKO











Žádné komentáře:

Okomentovat