podle KOKO (a trochu popopelčená). Hned skočte na článek od KOKO, já nejsem ani znalec pizzy, ani její milovník, takže vám tady nebudu (ne)odborně pindat. :-) Jen doporučuji držet se rad v článku uvedených, a to především těch, které se týkají zpracování a odležení těsta. Je to vyzkoušené! Já tentokrát upekla pizzy rovnou čtyři, dvě jsme snědli rovnou a dvě nastudeno posnídali. Člověku to sice dá trochu práce, ale stojí to za to.
Suroviny na 1 pizzu (mně vyšla na talíř o průměru 30 cm):
Těsto:
125 g hladké mouky
50 ml vlažné vody
7 g droždí
půl lžičky soli
půl lžičky cukru krupice
půl lžíce olivového oleje
Sugo:
70 g rajského protlaku
2 stroužky česneku
2 lžíce olivového oleje
bazalka, oregáno, cukr, sůl podle chuti
Náplň:
2 lžíce suga
100 g slaniny
1 větší rajče
1 střední cibule
100 g čedaru
a
2 lžíce suga
100 g šunky od kosti
3 větší žampiony
1 balení mozzarelly (125 g)
cca 10 černých oliv
100 g parmazánu
Postup:
Viz KOKO
Žádné komentáře:
Okomentovat