úterý 16. září 2014

ZELENINOVÝ SALÁT S KUŘECÍM MASEM, SÝREM A VEJCEM


















Suroviny:

3 rajčata
polovina okurky hadovky
1 paprika
1 velká cibule
100 g tvrdého sýru (nejlépe goudy)
2 kuřecí prsa
2 vejce
majonéza
1 stroužek česneku
pepř, sůl, estragon

Postup:

Maso nakrájíme na větší kousky a zprudka osmahneme na rozpáleném oleji, aby se zatáhlo. Pak trochu stáhneme plamen, osolíme ho a opepříme, přidáme prolisovaný česnek, nadrobno nakrájenou cibuli, podle chuti estragon a na středním ohni dál opékáme. Důležité je, aby maso nepustilo příliš vody a nevysušilo se, takže ho nepřiklápíme a netrápíme ho na pánvi příliš dlouho. Hotové maso odstavíme a necháme ho vychladnout. Vejce uvaříme natvrdo a necháme je rovněž zchladnout. Mezitím si nakrájíme zeleninu a sýr a smícháme ho s masem a vejci nakrájenými nadrobno (vejce je možné taky protlačit přes lis na brambory nebo nastrouhat na hrubším struhadle). Přidáme jednu až dvě lžíce majonézy, dochutíme čerstvě mletým pepřem a v případě potřeby dosolíme. Salát podáváme vychlazený.




Žádné komentáře:

Okomentovat