1 kg cukru
kyselina sorbová (Pomůcka ke konzervování ovoce a zeleniny)
pektin (Gelfix)
lžička kyseliny citronové
2 lžičky mleté skořice
Postup:
Bezinky opereme, otrháme ze stopek a dáme do hrnce. Bez přidání vody je zahříváme tak dlouho, dokud je nepřivedeme k varu a vaříme cca 5 minut. Poté je slijeme přes cedník a zbylou hmotu přepasírujeme. Protlak opět přivedeme k varu, přisypeme cukr, skořici a pektin a vaříme tak dlouho, dokud marmeláda nezačne želírovat. Pak přidáme půl sáčku kyseliny sorbové, krátce provaříme a vmícháme kyselinu citronovou. Ještě horkou marmeládou plníme vyvařené sklenice, zašroubujeme je a postavíme na víčko. Necháme stát do úplného vychladnutí.
Žádné komentáře:
Okomentovat