Od našich ze zahrádky jsme si tuhle přivezli i krásný, mladý, sladký květák. Rovnou jsem zavrhla možnost tuhle křupavou dobrotu jen tak obalit a když jsem přemýšlela, co s ním, abychom si ho co nejvíc užili, dostalo se mi máminy rady, že prostě jen posypat smaženou strouhankou a přelít máslem. Byla to rada zlatá stejně jako ta strouhanka a postarala se nám o výbornou večeři. Škoda jen, že se mně ho nepovedlo lepší vyfotit. Na té naší nové Jeskyni je báječné skoro všechno. Co není je ale světlo. Nemůžu mít prostě všechno. :-) Malou naději vidím v nedaleké budoucnosti, kdy se to pokusíme nějak vyřešit. Zatím prostě jen válčím a učím se to. Ale je to bída. No, tak tentokrát pro vás nemám nic moc na koukání. Zato když vyzkoušíte tenhle recept, pěkně se vám to vynahradí, to můžu zaručit!
Suroviny:
květák
máslo
strouhanka
sůl, drcený kmín
brambory (nejlepší nové)
Postup:
Oloupeme brambory, nakrájíme, osolíme je a okmínujeme a vaříme do měkka. Květák rozebereme na růžičky a vložíme do vroucí osolené vody. Mladému bude stačit přibližně pět minut, zkrátka ho uvařit jen tak na zkus. Ostatní vařit do změknutí. Mezitím si v rendlíku rozpálíme dvě lžíce másla a přidáme 6 lžic strouhanky, kterou pak opékáme dozlatova. V dalším rendlíku rozpustíme něco másla na omaštění. Uvařený a slitý květák společně s brambory přelijeme na talíři máslem a už jen samotný květák posypeme podle chuti opraženou strouhankou.
Žádné komentáře:
Okomentovat