pátek 4. července 2014

POLÉVKA Z OVESNÝCH VLOČEK




Divím se, že jsem recept na tuhle polévku ještě nesdílela, protože ji vařím poměrně často a ráda. A to hlavně když jsem sama doma a uznám, že už by to doopravdy chtělo něco teplého. Je totiž rychlá, nenáročná na suroviny (a tudíž levná) a hlavně doopravdy sytá (a ještě zdravá k tomu :-)). A nečekaně velmi dobrá! Kdo máte obecně rádi ovesné vločky, určitě ji oceníte. Základem je zelenina v poměru alespoň půl na půl s vločkami. Já tentokrát použila zamraženou domácí směs, ve které bylo všechno možné od ředkviček přes brokolici a květák až po mrkev a celerovou nať, ale stejně tak dobrou službu udělá i obyčejná trojkombinace mrkev / celer / petržel. Také jsem výjimečně použila špaldové vločky místo ovesných (ovesné zkrátka došly). Důležité je použít máslo, jen na něm se totiž zelenina a vločky rozvoní přesně tak, aby měla polévka tu správnou chuť. Zapomeňte na vývar (zapomeňte i na masox, to obecně), tahle polévka je výborná i z vody. 

Dobrou chuť!






Suroviny:

libovolná zelenina podle chuti
ovesné vločky
stroužek česneku
silnější plát másla
pepř, sůl, mletý kmín







Postup:

Zeleninu nastrouháme nebo nakrájíme na menší kostičky a dozlatova ji osmažíme v hrnci na rozpáleném másle. Přihodíme drcené nebo celé ovesné vločky (z drcených vloček bude polévka o něco kašovitější), prolisovaný česnek a kmín a rovněž krátce osmažíme, aby se všechno pěkně rozvonělo. Zalijeme vodou, osolíme, opepříme a na mírném ohni vaříme přibližně půl hodiny. 








Žádné komentáře:

Okomentovat