pátek 2. května 2014

OSTRUŽINOVÝ KOLÁČ S DROBENKOU


Suroviny:

2 hrnky polohrubé mouky
1 hrnek cukru krupice
1 hrnek syrovátky (mléka)
půl hrnku oleje
1 vejce
polovina prášku do pečiva

Postup:

Všechny suroviny smícháme v míse v řídké těsto. Formu vymažeme a vysypeme hrubou moukou. Naplníme ji těstem a nahusto poklademe ostružinami. Navrch nasypeme drobenku, kterou si připravíme z hrnku másla, hrnku moučkového cukru a hrnku hrubé mouky (důležitý je v tomto případě poměr, takže zvolíme nádobu v takové velikosti, aby vyhovovala požadovanému množství drobenky). Máslo s cukrem a moukou zpracováváme jemně prsty tak dlouho, dokud se hmota nezačne drobit na kousky. Podle potřeby přidáváme mouku nebo cukr. Koláč pečeme v troubě při střední teplotě tak dlouho, dokud zapíchnutá špejle nevyjde z těsta čistá. Krájíme až po vystydnutí, jinak by se koláč mohl srazit.




Žádné komentáře:

Okomentovat