Když jsem hermelíny nakládala prvně, vkládala jsem do nich mimo koření i kolečko čerstvé cibule a na plátky nakrájený česnek a byly perfektní. Při každém dalším pokusu ale cibule zkvasila a celou naloženou várku sýrů pokazila, proto už to teď nedělám. Cibuli vynechávám úplně (vkládám ji jen po obvodu nádoby) a česnek používám sušený. Nedávno jsem se dočetla, že cokoli naložené v oleji kvasí proto, že v nádobě zůstanou vzduchové bublinky, které proces kvašení umožňují. Poučila jsem se tedy a už naložené sýry jsem pro jistotu nadzvedla tak, aby se olej dostal úplně všude, a také cibuli a česnek jsem důkladně pohonila kolem dokola vidličkou. Zatím jsou hermelíny naložené týden a všechno je jak má být, tak snad to tak i vydrží.
Co se koření týká, použila jsem už zmíněný sušený česnek, čerstvý mletý pepř, mletou sladkou papriku (a špetičku pálivé a chilli kvůli muži). V minulosti jsem ozkoušela i jiné kombinace, ale tahle klasika se osvědčila zdaleka nejlépe. Stačí ale zapojit fantazii a udělat si hermelíny přesně na míru. :-)
Dobrou chuť!
Žádné komentáře:
Okomentovat