Suroviny:
čerstvé fazolky (tak akorát na dvě porce, množství si odměřte sami)
1 velká cibule
2 lžíce másla
hladká mouka
1 lžíce octa
200 ml smetany
200 ml mléka
pepř, sůl, 3 bobkové listy, 5 kuliček nového koření, 1 malý stroužek česneku
Postup:
Na pánvi na rozpáleném másle zesklovatíme cibuli (neměla by jít dohněda, aby neztmavila omáčku) a přidáme prolisovaný česnek. Zaprášíme moukou a umícháme světlou jíšku, kterou zalijeme mlékem a smetanou. Přidáme bobkový list, nové koření, ocet, opepříme a osolíme. Společně necháme na nízkém ohni provařit, dokud se tekutina nezredukuje na požadované množství. Pak vyndáme bobkový list a nové koření a omáčku tyčovým mixérem rozmixujeme dohladka. Podle potřeby dochutíme solí, octem nebo cukrem.
Z fazolek okrájíme tvrdé konce, pokrájíme je na menší kousky a vaříme ve vroucí vodě nebo na páře cca 10 minut (do měkka). Poté je slijeme a ihned propláchneme ledovou vodou, aby nezešedly. Před podáváním je přidáme do hotové omáčky a krátce prohřejeme. Podáváme s vařeným bramborem.
Žádné komentáře:
Okomentovat