čtvrtek 6. března 2014

ŽAMPIONY ZAPEČENÉ S MLETÝM MASEM, BRAMBORY VAŘENÉ VE SLUPCE

Suroviny:

6 velkých žampionů
200 g mletého masa
1 vejce
2 velké cibule
2 stroužky česneku
50 g strouhaného parmazánu
lžička sladké papriky, lžička drceného kmínu, lžička medvědího česneku, trochu saturejky, pepř, sůl

Postup:

Žampionům odkrojíme nohy a vydlabeme lupeny (možno i část klobouku, tak aby se daly plnit). Všechny přebytky na jemno pokrájíme a smícháme je v míse s masem, s jednou nadrobno nakrájenou cibulí, utřeným česnekem, vejcem, solí a kořením. Masovou směsí plníme vydlabané žampiony. Navrch naklademe druhou cibuli nakrájenou na kolečka a posypeme parmazánem. Pečeme tak dlouho, dokud žampiony nezměknou.
Podáváme s bramborem vařeným ve slupce.



Žádné komentáře:

Okomentovat