Suroviny:
1 kg vykuchaných a očištěných menších, nebo plevelných ryb
cibule
pepř celý, nové koření celé, bobkový list celý
sůl, ocet, olej
Postup:
Pokud máme kočku, odstraníme ji (nějakým humánním způsobem samozřejmě, třeba ji zavřeme ve vedlejší místnosti). S kočkou pod rukama si osobně při krájení ryb ani neškrtnu. Ryby nakrájíme na tenké proužky, řádně je prosolíme (není třeba šetřit) a na tři dny uložíme do chladu. Poté je propláchneme studenou vodou a zalijeme octem tak, aby byly úplně ponořené. Opět necháme tři dny odležet. Po třech dnech je důkladně propereme ve studené vodě, stáhneme z nich kůži, která teď už půjde lehce, a skládáme společně s kořením a cibulí do sklenic. Napěchované sklenice pak zalijeme olejem, uzavřeme a matesům dáme alespoň týden čas, aby se odležely.
Žádné komentáře:
Okomentovat