Suroviny:
3 střední kedlubny
1 malá cibule
2 lžíce krupice
2 lžíce másla
hladká mouka
1 vejce
vývar
kopr, špetka muškátového oříšku, pepř, sůl
Postup:
Kedlubny oloupeme a nastrouháme na jemno. V hrnci na másle zesklovatíme cibuli, zaprášíme ji hladkou moukou a umícháme jíšku. Přidáme kedlubny a chvíli společně restujeme. Zalijeme vývarem, přidáme krupici a koření, osolíme a vaříme, dokud kedlubny nezměknou (cca 20 minut). Půlku polévky odebereme do jiného hrnce a tyčovým mixérem ji rozmixujeme na jemno. Rozmixovanou část vrátíme zpět do hrnce, přivedeme znovu k varu a přidáme rozšlehané vejce.
Žádné komentáře:
Okomentovat