- dobré, když potřebujete teplou večeři do půl hodiny.
2 plechovky sterilovaných fazolí
(já zvolila oblíbené pečené v tomatové omáčce a nakládané ve sladkokyselé omáčce z Lidlu)
dva plátky vepřové krkovice
100 g slaniny
pepř, sůl, lžička mleté papriky, půl lžičky cayenského pepře
Postup:
Slaninu nakrájíme na malé kousky a opečeme na pánvi dokřupava. Máme-li slaninu libovější, přidáme ještě kousek sádla, na kterém zprudka osmažíme nakrájené, opepřené a osolené maso. Stáhneme plamen a přidáme papriku a cayenský pepř, krátce orestujeme a vsypeme fazole. Tam, kde je to třeba, slijeme nejprve nálev, ale je důležité, aby alespoň část fazolí byla v tomatu, který se nám sám postará o omáčku. Necháme společně probublávat cca 5 minut a můžeme servírovat, nejlépe s chlebem.
Žádné komentáře:
Okomentovat