Suroviny:
500 g polohrubé mouky
200 g cukru
prášek do pečiva
vanilkový cukr
250 ml mléka
150 ml oleje
3 celá vejce
3 lžíce holandského kakaa
100 g plátkových mandlí
citronová kůra
Postup:
Všechny ingredience kromě kakaa smícháme v míse elektrickým šlehačem. Polovinu těsta odlijeme stranou a vmícháme do něj kakao a několik lžic mléka, protože těsto kakaem zhoustne. Bábovkovou formu vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou. Střídavě vléváme světlé a tmavé těsto tak, aby světlé zůstalo nahoře (nejen v případě mojí plynové trouby dobrá indikace propečení ). Pečeme při střední teplotě půl až třičtvrtě hodiny (nejlepším indikátorem je zapíchnutá špejle - pokud na ní při vytažení ulpí těsto, bábovka potřebuje ještě dopéct).
Žádné komentáře:
Okomentovat